sunnuntai 15. elokuuta 2021

Kesäpäiväkirjat 76: sunnuntaileivontaa

 


Pitkästä aikaa leivon hapanjuurella ruispaloja. Teen näitä yleensä noin kolmen viikon välein, mutta nyt kesällä olen tehnyt vähän harvemmin, kun on ollut kaikkia menoja. Olen kyllä välissä leiponut sellaisen ison hapanjuurileivän ja pizzaa sekä jämäjuurivohveleita. Tykkään näiden ruispalojen ohjeesta, koska taikinan ei tarvitse levätä kuin tunnin huoneenlämmössä ennen kuin sen voi laittaa yöksi jääkaappiin ja paistaa seuraavana aamuna. Eli ei haittaa, vaikkei ihan heti töiden jälkeen muistaisi alkaa taikinan tekoon (vertailun vuoksi ison hapanjuurileivän pitää kohota huoneenlämmössä jotain 4-5 tuntia, ennen kuin sen voi laittaa yöksi jääkaappiin ja paistaa seuraavana aamuna).

Ei kommentteja: