sunnuntai 27. tammikuuta 2019

DocPoint 2019


DocPoint alkaa huomenna. Jos jollekin DocPoint ei ole tuttu, niin kyseessä on Helsingissä järjestettävä dokumenttielokuvafestivaali.

DocPoint on yksi suosikkileffafestareistani. Olen nähnyt siellä todella hienosti tehtyjä, kauniita ja mielenkiintoisia dokumentteja. Pidän dokkareissa siitä, että ne saattavat usein olla kantaaottavia ja tuntuu siltä, että pääsee kurkistamaan dokumenttien aiheiden todellisuuteen. Vaikka tietysti dokumentitkin on kuvattu aina siitä näkökulmasta, mitä halutaan korostaa, eli koko totuus tuskin tulee esiin.

Tässä lista muutamista mielestäni kiinnostavista dokkareista DocPointin ohjelmistossa:









Itse valitsen useimmiten dokkarit, joita menen katsomaan, DocPoint-lehden pienten kuvausten perusteella. En yleensä jaksa ottaa hirveästi selvää etukäteen dokkareista, joita katson, vaan menen fiiliksen mukaan. Tällöin voi toisaalta joskus tulla katsottua jotain ei niin mielenkiintoistakin, mutta ehkä sekin kuuluu asiaan haha.

Onko joku teistä käynyt DocPointissa? Mikä on paras näkemäsi dokumenttielokuva tai olisiko jotain dokumenttia, jota voisit suositella mulle? :-)

Lisätietoa DocPointista löytyy osoitteesta https://docpointfestival.fi.

Ei kommentteja: