sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Vegaanihaaste viikko 2: kun olin fiksu ja söin jätskiä iltapalaksi

vh5 Toinen vegaanihaasteviikko on mennyt ja ihan hyvin se on mennytkin! Kuitenkin tein yhden tiedostetun hairahduksen: söin äidin pakastimesta ottamani pullan, johon oli tietysti käytetty sekä maitoa että kananmunaa. Mut oli kai vain pakko saada pullaa. Mutta muita mokia ei muistaakseni tapahtunut?

Muuten oon syönyt rice and beansia ja avokadoleipiä ja puuroa banaanilla, rusinoilla ja soijamaidolla. Tuo Oatlyn vegaaninen mansikkajäätelö on tosi hyvää! Söin sitä viikolla iltapalaksi kerran hehe. Fiksut valinnat kunniaan jne.

Viikonloppuna söin maa-artisokkakeittoa (maistui aika paljon perunakeitolta) ja falafeleja bataattiranskisten kanssa. Bataatti on niin hyvää mmm-mm.
Ok ei tästä mikään ruokapäiväkirja kyllä pitänyt tulla.

On tällä viikolla ollut jopa kolmen ihmisen kanssa puhetta siitä, olenko alkanut käyttää myös pelkästään vegaanisia materiaaleja vaatteissa jne. tämän haasteen aikana. Vastaus on ei, koska kaikki mun talvikengät on nahkaa, kaksi takeistani villakangasta, melkeen kaikki villasukat ja lapaset villaa jne. Vaikka alkaisin syödä vegaanisesti (vaikka luultavasti palaan haasteen jälkeen takaisin normaaliin ruokavaliooni eli syömään myös kalaa, kananmunia ja maitotuotteita), niin en ehkä pystyisi vegaanisuuteen materiaaleissa. Koska nahka ja villa ovat mielestäni vaan laadukkaampia ja kestävämpiä materiaaleja kuin muovi/monet keinokuidut. Ja lisäksi ne ovat miellyttävämpiä. Ja kai se, että esim. vaatteet kestää aikaa ja kulutusta, on ilmaston kannalta kuitenkin aika hyödyllinen juttu? Mun kasvissyönti nimittäin on lähtenyt siitä, että oon ajatellut sen olevan ilmaston kannalta kestävämpi vaihtoehto, vaikkakin myös eläinten hyvinvointi on mulle erittäin tärkeä asia.
On kyllä näissä asioissa välillä vaikeaa tietää, mikä olisi se kaikkein paras vaihtoehto kaikkien ja kaiken kannalta :-/ Onko joku teistä lukijoista ryhtynyt vegaaniksi myös materiaalien suhteen?

Lisää pohdintaa näistä aiheista ensi viikon vegaanihaastepostauksessa!

Ei kommentteja: